فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:16 Issue: 2, 2010

Internal Medicine Today
Volume:16 Issue: 2, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بهنام حشمتیان، سیما نصری، جعفر اصغری مهرآباد، فرهاد فرهاد محمودی فر صفحه 5
    زمینه و هدف
    با توجه به عوارض جانبی داروهای شیمیایی و گرانی آنها، امروزه توجه زیادی به گیاهان دارویی می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ضددردی عصاره آبی- الکلی برگ گیاه کاهوی ایرانی در آزمون پس کشیدن دم و تست فرمالین در موش می باشد.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی اثر ضد دردی عصاره آبی- الکلی برگ کاهو در موش سوری نر با دوزهای 85، 165، 330، 660 و1300 میلی گرم بر کیلوگرم مورد بررسی قرار گرفت. تزریقات به صورت داخل صفاقی انجام شد. در گروه شاهد از محلول نرمال سالین و درگروه کنترل مثبت از مورفین (mg/kg 1) استفاده گردید. برای تعیین مکانیزم های احتمالی اثر پیش درمانی با نالوکسان (mg/kg 1 به صورت داخل صفاقی) نیز مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    با توجه به نتایج این پژوهش عصاره آبی- الکلی برگ گیاه کاهو در دوزهای165، 330، 660 و 1300 میلی گرم بر کیلوگرم اثر ضددردی معنی داری در آزمون پس کشیدن دم در موش ها دارد. دوزهای 660 و 1300 میلی گرم بر کیلوگرم بیشترین اثر مهاری را ایجاد نمودند (01/0 p<). در فاز اول تست فرمالین دوزهای 660 و 1300 میلی گرم بر کیلوگرم دارای حداکثر اثر ضد دردی بوده و قادر به مهار فاز اول درد بوده اند که در این میان دوز 660 میلی گرم بر کیلوگرم بیشترین اثر ضد دردی را ایجاد نموده است. در فاز دوم دوزهای 330، 660 و 1300 میلی گرم بر کیلوگرم باعث کاهش معنی دار زمان لیسیدن شدند (001/0 p<). نالوکسان اثر ضد دردی عصاره آبی- الکلی کاهوی ایرانی را مهار کرد.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر تاثیر ضد دردی قابل توجه گیاه کاهوی ایرانی را نشان داده و استفاده از آن را در طب سنتی تایید می کند. به علاوه، به نظر می رسد یکی از مکانیزم های احتمالی تاثیر عصاره، مسیرهای اپیوئیدی باشد.
    کلیدواژگان: آزمون پس کشیدن دم، تست فرمالین، ضددرد، کاهوی ایرانی، موش سوری نر
  • وحید نجاتی صفحه 12
    زمینه و هدف
    فعالیت های مختلف زندگی روزانه نیازمند اطلاعات حسی و پردازش های شناختی مختلف است. هدف از این مطالعه بررسی تفاوت کارایی شناختی جانبازان نابینا با همتایان بینا در فعالیتهای روزانه می باشد.
    روش تحقیق: این مطالعه مقطعی مقایسه ای در 92 جانباز نابینای دو چشم و 113 فرد همتا از نظر سن، جنس و تحصیلات انجام گرفت. جهت ارزیابی کارایی شناختی در زندگی روزانه از آزمون رفتاری بروک استفاده شد. تحلیل آماری برای مقایسه دو گروه در نمره این آزمون و خرده آزمون های مربوطه به وسیله آزمون آماری U من ویتنی صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین کارایی نابینایان و همتایان بینا در کارکردهای شناختی شروع فعالیت، انعطاف پذیری، احتیاط، توجه، حافظه، عواطف، تکانشگری، تهاجم و کارکرد اجتماعی تفاوت معنی داری وجود ندارد. ولی نابینایان در برنامه ریزی، هوشیاری و همدلی به طور معنی داری کارایی بالاتری نسبت به همتایان بینا دارند.
    نتیجه گیری
    هر چند که افراد نابینا در برنامه ریزی و هوشیاری کارایی بالاتری نسبت به همتایان بینا دارند ولیکن این موضوع را می توان به کم بودن محرک های محیطی مزاحم برای آن ها دانست. همدلی نیز در نابینایان به دلیل وابستگی به دیگران تقویت می گردد.
    کلیدواژگان: زندگی روزمره، کارایی شناختی، نابینا
  • حسین گودرزی، سمیه جهانی شرافت*، پریسا فرنیا، الناز سادات میرصمدی صفحه 18
    زمینه و هدف

    بیجینگ سویه ای از مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است که از مقاومت بالایی نسبت به چند دارو برخوردار بوده و قدرت انتقال بسیار سریعی دارد. روش استاندارد شناسایی سویه های بیجینگ، اسپولیگوتایپینگ است که روشی با حساسیت و اختصاصیت بالاست، ولی نیاز به تجهیزات خاصی دارد که در آزمایشگاه های روتین موجود نمی باشد. از این رو در این مطالعه از یک روش سریع و مقرون به صرفه جهت تعیین این ژنوتایپ استفاده شد تا بتوان از گسترش آن در جامعه جلوگیری کرد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی ابتدا DNA نمونه های کشت مثبت را با استفاده از روش (CTAB) Cetyltrimethyl Ammonium Bromide استخراج نموده و با استفاده از روش اسپولیگوتایپینگ سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس شناسایی گردیدند. سپس بر روی DNA استخراج شده از باکتری، روش پی سی آر ترکیبی (Multiplex Polymerase Chain Reaction) انجام شد.

    یافته ها

    با استفاده از روش اسپولیگوتایپینگ روی 200 نمونه جداشده مایکوباکتریوم توبرکلوزیس19 نوع بیجینگ تشخیص داده شد و در روش PCR ترکیبی نیز این نتایج تایید شد.

    نتیجه گیری

    با در نظر گرفتن قدرت تمایز یکسان دو روش، آسان تر و اقتصادی تر بودن روش این روش می تواند در آزمایشگاه های روتین مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پی سی آر ترکیبی، سویه بیجینگ، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس
  • رحیم گل محمدی، غلام رضا نوری صفحه 24
    زمینه و هدف
    دستگاه تنفس یکی از مهم ترین سیستم های بدن از لحاظ گرفتار شدن به بیماری های عفونی و غیر عفونی است. در حال حاضر بیماری مزمن انسدادی ریوی، پنجمین علت مرگ و میر در جهان است که در آینده به سومین علت مرگ و میر تبدیل خواهد شد. سیگار یک عامل پیش برنده در بیماری های دستگاه تنفس می باشد. لذا بررسی میزان تغییرات حجم های ریوی ناشی از سیگار به عنوان یک فاکتور خطر مهم است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر بخشی آلبوترول در حجم های ریوی بیماران مزمن تنفسی انسدادی سیگاری و غیر سیگاری می باشد.
    روش تحقیق: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است که در شهرستان سبزوار بر روی 75 بیمار که با علایم COPD در طول سال 88- 1387 به مطب تخصصی ریه مراجعه کردند، انجام شد. روش جمع آوری داده ها شامل: مشاهده، معاینه، علایم بیماری و تست تنفسی بود که توسط پزشک انجام می شد. قبل و بعد از استنشناق آلبوترول، تست عملکردی ریوی انجام گرفت و حجم های ریوی FEV1، FVC و FEV1 / FVC اندازه گیری و ثبت شد. داده ها با استفاده از آزمون U من و یتنی و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 75 بیمار 41 مورد مرد و 34 نفر زن بودند. میانگین سن مردان 9/2±1/50 و در زنان 9/2±6/49 بود. میانگین حجم FVC قبل از استنشاق آلبوترول در بیماران مزمن انسدادی ریوی در بین گروه های سنی کمتر از 60 سال در مقایسه با افراد بالاتر از 60 سال تفاوت معنی داری نداشت (07/0 p=)، در حالی که بعد از استنشاق آلبوترول تفاوت معنی دار بود (04/0 p=). ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین سن با نسبت FEV1/FVC در بیماران غیر سیگاری تفاوت معنی دار آماری وجود دارد و این تفاوت با سن رابطه مستقیم دارد، در حالی که در بیماران سیگاری این ارتباط معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    مطالعه ی حاضر نشان داد که سیگار نه تنها باعث کاهش حجم های ریوی بیماران می شود، بلکه اثر بخشی آلبوترول را در بیماران مزمن انسدادی تنفسی کم می کند.
    کلیدواژگان: آلبوترول، ریه، سیگار
  • آرپی مانوکیان، منیره اسدی، علیرضا نیکبخت نصرآبادی صفحه 29
    زمینه و هدف
    تجربه پیوند مغز استخوان برای کودک تجربه ای غریب، ترس آفرین و استرس زا می باشد. در طی فرایند پیوند کودک با طیف وسیعی از مشکلات روحی- جسمی دست و پنجه نرم می کند. بدیهی است ورود به دنیای تجربه شده آنها در طول زمان بستری و شناخت این پدیده برای تیم درمان و خصوصا پرستاران از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. این مطالعه با هدف تبیین تجارب کودکان از پیوند مغز استخوان انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه یک بررسی کیفی از نوع پدیدارشناسی است که در آن 6 کودک مبتلا به بدخیمی های خونی که تحت پیوند قرار گرفته بودند با انجام مصاحبه های عمیق و نیمه ساختارمند طی حدود 1 ساعت و 2 نوبت در زمان بستری بعد از پیوند مورد بررسی قرار گرفتند. متن مصاحبه ضبط شده و پس از پیاده شدن به روش تحلیل محتوایی قراردادی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه در مجموع 6 درونمایه اصلی شامل: امید به بهبودی قطعی، شعف پیوند، تشدید روابط خانوادگی، سختی تنهایی، تجربه دست و پنجه نرم کردن با دشواری های پیوند و تهدیدات و تمهیدات پیوند استحصال گردید.
    نتیجه گیری
    کودکان دنیایی از شادی ها، غمها، استرسها، نگرانی ها و احساسات متفاوتی را در طی فرآیند پیوند تجربه می کنند. هم چنین اکثر آنان ناگفته ها و درد دلهای فراوانی داشتند که توجه به آنها و درک نکات ظریف بیانات آنان می تواند پرستاران را در ارایه بهتر خدمات و مراقبت های پرستاری یاری نماید.
    کلیدواژگان: پرستاری، پدیدار شناسی، پیوند مغز استخوان، کودکان
  • ابوالفضل کامکار، نبی شریعتی فر، امیر حسین جمشیدی، مریم محمدیان صفحه 37
    زمینه و هدف
    آنتی اکسیدان ها از عوامل اصلی خنثی کننده رادیکال های آزاد که موادی فعال و مضر برای انسان هستند می باشند. لذا تامین ذخایر آنتی اکسیدان، به منظور کاهش آثار تنش اکسایشی امری مهم تلقی می شود. این دو گیاه منابع غنی از ترکیبات پلی فنولیک هستند که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته اند. لذا این پژوهش به منظور بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و الکلی گیاهان زیره سبز و بلغست انجام شده است.
    روش تحقیق : در این مطالعه آزمایشگاهی، فعالیت آنتی اکسیدانی انواع عصاره های گیاهان زیره سبز و بلغست با استفاده از دو روش مهار رادیکال پایدار 2 و 2 دی فنیل - 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) و مهار پراکسیداسیون لینولئیک اسید در سیستم بتاکاروتن - لینولئیک اسید، تعیین و با فعالیت آنتی اکسیدانی BHT مقایسه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS به روش آنالیز واریانس یکطرفه (در سطح معنی داری 05/0 p <) و رسم نمودارها با نرم افزار Excel صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که در بین عصاره های مختلف به ترتیب عصاره های متانولی و آبی زیره سبز و متانولی و اتانولی بلغست دارای بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در تست های مهار رادیکال های آزاد DPPH (01/0±62/28، 12/0±58/20، 17/0± 78/50، 12/1±9/142، 72/2±08/56، 85/0±43/120 میکروگرم در میلی لیتر) و در ممانعت از اکسیداسیون لینولئیک اسید (77، 86، 70، 58 72 و 62 درصد) بودند. این پارامترها برای هیدروکسی تولوئن بوتیلینه شده به ترتیب 02/0±10 میکروگرم در میلی لیتر و 95 درصد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که عصاره های آبی و الکلی زیره سبز (Cuminum cyminum) و بلغست (Cardaria draba) می تواند به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی عمل نموده و پس از آزمایش های تکمیلی در صنایع غذایی و دارویی به کار رود.
    کلیدواژگان: عصاره بلغست، عصاره زیره سبز، عملکرد آنتی اکسیدانی
  • جهانشیر توکلی زاده، زهره خدادادی صفحه 45
    زمینه و هدف
    آشنایی با وضعیت سلامت روانی دانشجویان در شروع تحصیل نقش عمده ای در تامین سلامت روانی و نیز پیشرفت تحصیلی آنان دارد. از این رو این مطالعه با هدف کلی تعیین وضعیت سلامت روانی دانشجویان ورودی نیمسال اول سال تحصیلی 89-1388 دانشگاه علوم پزشکی گناباد انجام گرفته است.
    روش تحقیق: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است که طی آن تمامی دانشجویان ورودی نیمسال اول سال تحصیلی 89-1388 به تعداد 136 نفر با GHQ-28 و پرسشنامه اطلاعات فردی بررسی شده اند. برای تعیین موارد مشکوک از نقطه برش 23 و برای هر یک از حیطه ها نیز از نقطه برش 6 استفاده شد. داده ها در نرم افزار SPSS و با استفاده از آمار توصیفی، آزمون های تی، آنالیز واریانس یک طرفه و مجذور کای در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های این بررسی نشان داد 6/31 درصد نمونه ها بالاتر از نقطه برش قرار داشته و مشکوک به اختلال سلامت روان بودند. همچنین میزان شیوع موارد مشکوک به اختلال روانی در پسران و دختران به ترتیب 27 درصد و 33 درصد (599/0= p) و در دانشجویان مجرد و متاهل به ترتیب 31 درصد و 33 درصد بوده است (909/0= p). که هیچ کدام از این تفاوت ها از نظر آماری معنی دار نبود. مقایسه میانگین نمرات مقیاس های چهارگانه آزمون نشان داد میانگین نمرات اختلال عملکرد اجتماعی (65/3 ± 9) و شکایات جسمانی (13/3 ± 95/4) بیش از دو مقیاس اضطراب (55/3 ± 15/4) و افسردگی (89/2 ± 07/2) بوده و با استفاده از نقطه برش 6 در این مقیاس ها مشخص گردید دانشجویان از نظر ناسازگاری اجتماعی و شکایات جسمانی نسبت به اضطراب و افسردگی وضعیت نامساعدتری داشتند ولی تفاوت معنی داری بین این نمرات و عوامل جمعیت شناختی جنس (891/0= p)، وضعیت تاهل (220/0= p) و رشته های تحصیلی (455/0= p) وجود نداشته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش، نشانه های مربوط به ناسازگاری اجتماعی در شروع تحصیل در دانشجویان شایع تر از نشانه های دیگر است. تایید وجود اختلالات روانی در دانشجویان نیازمند بررسی بیشتر و انجام ارزیابی های دقیق روان شناختی است. ارایه خدمات مشاوره ای و روان شناختی مبتنی بر نتایج به دست آمده از ارزیابی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اختلال سلامت روان، دانشجویان، سلامت روانی، GHQ، 28
  • حامد رمضانی اول ریابی، احمد رئیسی، فاطمه نیکپور، محمد مطلبی، لیلا فرجی صفحه 52
    زمینه و هدف
    پشه ها مهمترین ناقلین بیماری در جهان محسوب می شوند که بیماری های مهمی را به انسان منتقل می کنند. امروزه حاشیه نشینی شهرها و استقرار در مساکن غیر استاندارد افزایش یافته که این خود تغییرات اکولوژیکی و دستکاری های طبیعت را به همراه داشته است. رخداد این دگرگونی ها شرایط را برای رشد و تکثیر ناقلین بیماری زا مهیا کرده است. این مطالعه به منظور آشنایی با اکولوژی و بیولوژی پشه های شهرستان گناباد طراحی گردیده تا بتوان در مواقع خطر در کوتاه ترین زمان به مبارزه با آنها اقدام کرد.
    روش تحقیق: این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که در 4 منطقه روستایی درب صوفه، کورشک، شهاب و سنجدک انجام شد. جهت صید پشه ها از فروردین تا شهریور ماه 1387 به مدت هر 15 روز این کار صورت می گرفت که جهت نمونه برداری لارو و پوپ پشه ها از روش ملاقه زنی و جهت صید بالغ پشه ها از روش صید دستی و تله نورانی استفاده شد که این صید از اماکن و پناه گاه های اطراف محیط های لاروی صورت گرفت. نمونه های صید شده جهت تعیین گونه به آزمایشگاه منتقل و با استفاده از استریومیکروسکوپ و میکروسکوپ بر اساس کلید تشخیص پشه های ایران تعیین هویت می شدند.
    یافته ها
    در مجموع 230 نمونه پشه (170عدد لارو و 60 عدد بالغ) با سه روش ملاقه زنی، صید دستی و تله نورانی صید گردید که سه گونه Anopheles superpictus، C uliseta longiareolata و Culex pipiens شناسایی شد که وفور آنها به ترتیب آنوفل سوپرپیکتوس 10 عدد لارو (34/4 درصد)، کولیستا لانجی آریولاتا 160 عدد لارو و 50 عدد بالغ (32/91 درصد) وکولکس پی پینس 10 عدد بالغ (34/4 درصد) بود و حداکثر فعالیت آنها بین خرداد تا تیر ماه معین گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به گونه های به دست آمده و اینکه این پشه ها از ناقلین مهم مالاریا و بیماری های ویروسی محسوب می شوند آموزش مردم در این مناطق در خصوص بیماری های ناقل زاد لازم می باشد.
    کلیدواژگان: پشه، فون، کولیسیده، گناباد، وفور
  • سید محمد علی رئیس سادات، محمد علی یعقوبی، پژمان حافظ، علی میرصادقی، مژگان ظریف صفحه 60
    هایپر پلازی ندولار کانونی دومین تومور شایع کبد بعد از همانژیوم می باشد. خونریزی و پارگی در این بیماری بسیار نادر است. بر اساس دانسته های ما تنها 8 مورد پارگی و خونریزی در این بیماری در مقالات انگلیسی زبان منتشر شده است. بیمار خانم 40 ساله ای بود که با شکایت از درد حاد در قسمت راست و فوقانی شکم مراجعه نموده بود. سونوگرافی یک توده غیر هموژن زیر کپسولی بزرگ در لوب راست کبد را نشان داد. سی تی اسکن با تزریق ماده حاجب وریدی، هماتوم زیر کپسولی بزرگ در سگمان خلفی لوب راست کبد را نشان داد. بیمار با تشخیص احتمالی آدنوم کبدی هموراژیک تحت عمل جراحی قرار گرفت که در حین عمل متوجه یک مرکز ندولار در توده کبدی برداشته شده، شدیم. یافته های پاتولوژیک هایپر پلازی ندولار کانونی (نوع کلاسیک) با خونریزی و نکروز گسترده را مطرح کرد. این اولین مورد گزارش خونریزی هایپر پلازی ندولار کانونی در ایران بود که باید در تشخیص افتراقی این بیماری با آدنوم کبدی دقت بیشتری شود.
    کلیدواژگان: آدنوم کبدی، هایپر پلازی ندولار کانونی، همانژیوم
|
  • Dr Behnam Heshmatian, Dr Sima Nasri, Mr Jafar Asghari Mehrabad, Dr Farhad Mahmoudi Far Page 5
    Background And Aim
    Nowadays, We have focused our attention to herbal medicines because of their side effects and expensiveness of chemical drugs. In this research, we evaluated antinociceptive effects of hydroalcoholic extract of L actuca sativa longifolia leaves using tail-flick and formalin test in male mice.
    Materials And Methods
    We evaluated antinociceptive effects of hydroalcoholic exract of L actuca sativa longifolia leaves at doses of 85, 165,330,660 and 1300 mg/kg. All injections were administered intraperitoneally. Sham group received normal saline and Morphine group (1 mg/ kg i.p.) was used as positive control. The possible mechanisms of antinociceptive action of the extract were also investigated by pretreatment with Naloxane (1mg/kg i.p.).
    Results
    Hydroalcoholic extract of L actuca sativa longifolia leaves exhibited significant antinociceptive activity at doses of 165,330,660 and 1300 mg/kg in tail flick test, and maximal inhibitions were observed at doses of 660 and 1300 mg/kg (P<0.01). This extract showed antinociceptive effect at doses of 660 and 1300 mg/kg in the first phase of formalin test. The maximal effect was observed at dose of 660mg/kg, and lactuca sativa longifolia leaves extract showed significant decrease in Licking time at doses of 330,660 and 1300 mg/kg in the second phase of formalin test (P<0.001). Antinociceptive effect of hydroalcoholic extract of LS was inhibited by a Naloxane pretreatment.
    Conclusion
    This study presents a remarkable antinociceptive effect which supported the traditional use of lactuca sativa longifolia. Furthermore, it seems that opioid pathway is one of the possible mechanisms of antinociceptive effect of the extract.
  • Dr Vahid Nejati Page 12
    Background And Aim
    Different daily activities need different sensory information and cognitive processing. The aim of this study is to compare the cognitive performance in daily life of the blind veterans with normal sighted matched persons.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional comparative study, we compared 92 blind veterans and 113 matched sighted persons regarding age, gender and education using Brock Adaptive Functioning Questioner (BAFQ). Mann –Whitney U Test was used to compare the two groups.
    Results
    The results showed a significant difference between planning, arousal level and empathy scales. Results did not show a significant difference between the two groups in initiation, flexibility, caution, attention, memory, emotionality, impulsivity, aggressiveness and sociality.
    Conclusion
    The blind have better performance in arousal level and planning that is related to lack of peripheral flanker stimulus. Also, the blind have better empathy skills than the sighted because of their dependence upon others.
  • Dr Hossein Goudarzi, Mrs Somayeh Jahani Sherafat, Dr Parisa Farnia, Mrs Elnaz Sadat Mirsamadi Page 18
    Background And Aim

    The genotype of Beijing strain of Mycobacterium tuberculosis has attracted special attention due to the association with multi drug resistance and rapid transmission although Spoligotyping is the gold standard for the identification and classification of Beijing strains of MTB. This technique however, is needed to apply special equipments that do not exist in clinical laboratory. Therefore, in this study we used a fast and cost-effective method for detection of this genotype to prevent its spread in the community.

    Materials And Methods

    CTAB method was used to extract DNA from positive culture specimens in tuberculosis patients. Next, with spoligotyping, we determined different strains of MTB, and then we used multiplex PCR with 3 sets of PCR primers.

    Result

    A total of 200 MTB isolates were genotyped by both spoligotyping and multiplex PCR of which19 isolates were determined to be Beijing strains and the remaining (181) isolates were non-Beijing strains. The multiplex PCR method indicated the same result.

    Conclusion

    Considering the same detection power of two methods to distinguish Beijing strain and higher cost-effectiveness in comparison to spoligotyping, Multiplex PCR can be used in clinical laboratory settings.

  • Dr Rahim Golmohammadi, Dr Gholamreza Noori Page 24
    Background And Aim
    The respiratory system is one of the most important targets for infectious and common diseases. At the present time, chronic obstructive pulmonary disease (COPD) is the fifth cause of mortality and morbidity worldwide and is predicted to be the third mortality cause in the subsequent years. Smoking is a progressive risk factor in respiratory diseases. Therefore, detection of change in pulmonary volume in patients with COPD in smokers and non-smokers would be very important. The aim of this study is to evaluate the effect of albuterol on pulmonary volume in smoker and non-smoker patients with COPD.
    Materials And Methods
    This is a semi-experimental study in which 75 patients with COPD participated during 2008-2009 in Sabzevar, Iran. The data were collected through interviews and observations. Physical examination and respiratory tests were conducted by a physician. Respiratory tests were taken before and after using albuterol by spirometry. Pulmonary volume (FVC, FEV1 and FEV1/FVC) were measured and recorded. The data were analyzed using statistical Mann-Whitney test and Pearson Product Moment Correlation.
    Results
    Out of 75 patients, 41(55%) were male and 34(47%) were female. The mean age for males was 50.1± 2.9 and for females was 49.6 ± 2.6. The mean of FVC in patients before inhalation of albuterol did not show any difference between age group of less than 60 years old or over 60 (p=0.07). However, the mean was significant after using albuterol (p=0.04). The Pearson regression test showed that there is a significantly direct relationship between age and ratio of FEV1/FVC in non-smoker patients but there was no such a relationship in smoker patients.
    Conclusion
    Our results showed that in smoker patients not only did pulmonary volume decrease but also the effect of albuterol as a drug was reduced in comparison with non-smoker patients.
  • Arpi Manookian, Monire Asadi, Dr Alireza Nikbakht Nasrabadi Page 29
    Background And Aim
    Bone marrow transplantation is a strange, frightening and stressful experience for a child. The child is going through a lot of physical-psychological problems during the process of transplantation. Of course, it is important for medical team, especially for nurses, to recognize and discover their experienced world during hospitalization. The aim of this study is to determine children's experiences during bone marrow transplantation process.
    Materials And Methods
    This research is a phenomenological qualitative study, in which 6 children with hematological disorders who underwent bone marrow transplantation, were assessed via profound and semi-structured interviews during hospitalization after bone marrow transplantation process. There were two sessions of interview each of which lasted for one hour. The content of interview was recorded and analyzed through conventional content analysis method after documentation.
    Results
    Totally, there were six main themes which consisted of: hope to absolute convalesce, happiness of transplantation, closer family relationship, solitary and loneliness, encountering difficulties of transplantation, preparates and threatening of transplantation.
    Conclusion
    The child experiences a huge world of happiness, sorrow, stress, worry and different feelings during transplantation process. Also, a majority of the children had a lot of never told before secrets and statements that considering and recognizing clever points in their statements can help nurses to prepare a better nursing care.
  • Dr Abolfazl Kamkar, Dr Nabi Shariatifar, Dr Amir Hossein Jamshidi, Dr Maryam Mohammadian Page 37
    Background And Aim
    Antioxidants are the main factors for neutralizing the free radicals which are active and harmful for human. Preparing antioxidation resources to reduce the effects of oxidation stress is important. These two plants are a rich plant source of polyphenolic compounds. Thus, this research, which is the first one of the kind in the world, was carried out to study the antioxidation properties of water and Alcoholic extracts of Cuminum cyminum and Cardaria draba.
    Materials And Methods
    In this laboratory study, the antioxidant activities of the samples were determined by two different test systems, namely, DPPH free radical scavenging and ß-carotene/linoleic acid and the results were compared with synthetic antioxidant BHT. The data were expressed as the mean ± the standard deviation and they were statistically analyzed by SPSS software using ANOVA (P<0.05).
    Results
    The results showed that among all the solvent extracts, methanolic and water extracts of Cuminum cyminum and methanolic and ethanolic extracts of Cardaria draba had high antioxidant activities as measured by DPPH scavenging (28.62±0.01, 20.58±0.12 and 50.78±0.17, 142.9±1.12, 56.08±2.72, 120.43±0.85 µg/ml) and inhibition of linoleic cid oxidation, respectively (77, 86,70, 58, 72, 62%). These parameters for BHT were 10±0.02 µg/ml, and 95.24%±0.14.
    Conclusion
    The findings indicated that the water and alcoholic extracts of Cuminum cyminum and Cardaria draba can act both as natural antioxidants and as a possible food supplement or be used in pharmaceutical industry after complementary tests.
  • Dr Jahanshir Tavakolizadeh, Zohreh Khodadadi Page 45
    Background And Aim
    Familiarity with mental status of students at the beginning of education has a basic role in acquiring mental health and their academic achievement. Thus, this study was carried out with the general objective of determining the mental health among the freshmen in their first term in Gonabad University of Medical Sciences in 2009-2010.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytic study was carried out on all freshmen (136 students) of Gonabad University of Medical Sciences entering the first semester in 2009-2010. The data were collected using GHQ-28 and demographic questionnaire. To determine suspicious cases, the cut-off point of total score was set as 28 and in each scale it was set as 6. The data were analyzed by SPSS software version 11 using descriptive and analytical statistics (Chi-square and T-test). The significant level was set as 0.05.
    Results
    This study showed that 31.6% of students are suspected to have psychological disorders. These disorders among males and females were 27% and 33 % (p=0.599), and among single and married students were 31% and 33% (p=0.909), respectively. But each of these differences in demographic factors was not statistically significant. The comparison of the mean scores in test scales showed that the mean scores of social dysfunction (9 ± 3.65) and somatization (4.95 ± 3.13) were more than anxiety (4.15 ± 3.55) and depression (2.07 ± 2.89) scales, respectively. By using the cut-off point 6 at these scales, it was indicated that the students have a bad condition on social dysfunction and somatization, but there were not significant differences between these scores and gender (p=0.891), marital status (p=0.220) and academic courses (p=0.455).
    Conclusion
    With regard to these results, symptoms related to social conflict at the beginning of study in students were more common than other symptoms. Confirming the existence of mental disorders in students requires more psychological investigation and assessment for students. Thus, providing counseling and psychological services based on the findings are recommended.
  • Mr Hamed Ramezani Avval Riabi, Dr Ahmad Reissi, Fatemeh Nikpoor, Mr Mohammadi Matlab, Leila Faraji Page 52
    Background And Aim
    Mosquitoes are the most important vectors of disease in the world which transfer important diseases such as malaria, yellow fever, dengue fever, and F ilariasis to human. Today, living in the suburbs, slums, and non-standard housing conditions has increased which, in turn, has brought with it ecological changes and manipulation of nature. These transformations have prepared the conditions for growth and proliferation of disease causing vectors. This study was designed to study the biology of mosquitoes in Gonabad city so that in case of danger appropriate measures could be taken to fight them in the shortest period of time.
    Material And Methods
    This descriptive study was conducted in four rural districts, namely, Darb-e Sufeh, Kureshk, Shehab and Senjedak. The mosquitoes were collected every fifteen days from April to September 2008. Sampling for mosquito larvae and Pope was done through ladle handling method and to catch adult mosquito, light traps and hand fishing method were used. The mosquito collection was performed in the shelters and environments surrounding larvae sites. The collected samples were transferred to the laboratory to determine the species, and they were identified using a stereomicroscope or Binocoler based on Iranian guide for identifying mosquitoes.
    Results
    In total, 230 samples of mosquitoes (170 larvae and 60 adults) were collected with three methods of ladle handling, hand catch, and light trap for which three species of Anopheles superpictus, Culiseta longiareolata, Culex pipiens were identified. Their abundance was as follows: An. superpictus 10 larvae (4.34%), Cu. longiareolata 160 larvae and 50 mature larvae (91.32%) and Cx. pipiens 10 adult (4.34%) and their activity peak was from May to July.
    Conclusion
    Regarding the species collected and the fact that these mosquitoes are considered the most important vectors of malaria and viral diseases, it is necessary to educate people about vector borne diseases in these areas.
  • Dr Seyyed Mohammad Ali Raisolsadat, Dr Mohammad Ali Yaghoubi, Dr Pejman Hafez, Dr Ali Mirsadeghi, Dr, Mojgan Zarif Page 60
    Focal nodular hyperplasia (FNH), after hemangioma, is the second most common benign tumor of the liver. Rupture and hemorrhage in FNH is rare. To the best of our knowledge, only eight cases of rupture and hemorrhage in FNH have been reported in English literature. A 40-year-old woman presented acute onset of right upper quadrant pain. Ultrasonography of the abdomen demonstrated a large sub-capsular hematoma along the right side of the liver with non-homogenous mass with a diameter of10 cm. Abdominal CT scan with IV contrast revealed a huge sub-capsular hematoma in the posterior segment in the right lobe of the liver. The patient underwent surgery with presumptive diagnosis of hemorrhagic adenoma. During the operation, we noticed a nodular center in the resected liver mass. Pathologic examination revealed Focal Nodular Hyperplasia (classical type) in Right Liver lobe with extensive hemorrhage and necrosis. This is the first report of ruptures and hemorrhage in FNH in Iran which must be distinguished from liver adenoma.